Projekt rens stranden for affald i Taiba – Brasilien

– Der er desværre masser af det.

Jeg er så heldig at tilbringe de første tre uger af 2018 her i det dejlige Brasilien (Læs mere her)

Brasilien er et fantastisk smukt land, og jeg har snart været her mange gange, derfor rører det mig nok ekstra meget når jeg ser alt det affald der ligger og flyder alle vegne, og nok især alt det der ligger på stranden, og som 9 ud af 10 gange er plastik. Vi ved jo alle sammen godt hvilken negativ påvirkning plastik har på vores miljø, os mennesker og ikke mindst de dyr der er nødsaget til at leve i det.

For et par dage siden var jeg ude og gå på stranden her i Taiba, jeg kiggede på alt det affald og tænkte: “Hvorfor er der ingen der gør noget ved alt det her svineri, hvorfor er der ingen der fjerner det”?

Indsamlet på Taiba beach

 

Men så slog det mig, i stedet for at spørge hvorfor er der ingen der gør noget, kunne jeg jo spørge: “Hvorfor gør jeg ikke noget ved det”? Det gjorde jeg så, næste morgen gik jeg på stranden med to poser og efter kun 10 min. var begge poser fyldt med affald, hvilket i sig selv er ret sørgeligt, ville ønske, at det havde taget mindst en time at fylde dem. Der var alt fra tandbørster, plastikskruelåg, sugerør og klipklappere til gamle fiskenet, øldåser og bitte små stykker plastisk i alle mulige kulørte farver.

Resten af ferien gik jeg hver morgen gå ned på stranden og fylde et par poser med affald, og det føles faktisk ret godt, Jeg gjorde noget for andre og ikke kun for mig selv. Jeg følte mig opløftet og glad når dagens gode gerning er overstået.

Man kan måske sige, at to – tre poser om dagen ikke gør den store forskel, men hvis det kan forhindre, at bare en fisk ikke bliver kvalt i et stykke plastik, så er missionen fuldført, samtidig kan man sige, at på de dage jeg har tilbage her i Taiba kan jeg rent faktisk stadig nå at fylde 26 poser, så for at bruge et gammelt dansk ordsprog der vist passer meget godt i denne sammenhæng Mange bække små, gør en kæmpe å”.

Affald i naturen er ikke længere et isoleret problem, desværre er det blevet et internationalt problem der krydser grænser og påvirker os alle, både mennesker og dyr og derfor også hele vores økosystem.

Så i stedet for, at vente på at andre skal løse dette for os, opfordre jeg til at vi sammen gør noget ved dette seriøse problem, det er op til os at tage ansvar vores jord, vores miljø, vores strande, vores skove, vores dyr, kvarteret vi bor i og alt omkring os.

Det er meget simpelt, når du ser noget affald der ligger og flyder, så saml det op og smid det i en affaldsspand. Når du gør det, gør du ikke kun naturen en tjenesete, du har også gjort den en hel del kønnere at se på.

Jeg håber at dette har inspireret dig til bare at samle lidt af det affald op du ser på din vej. Lad os gøre denne verden til et renere og bedre sted at være for alle levende væsner. Tænk på dyrene der er forsvarsløse, de lever i den forurening vi mennesker udsætter dem for hver dag over hele verden.

Vi er alle en del af denne verden, så lad os sammen gøre en forskel.

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook der hedder Clean the world society, jeg håber du har lyst til at melde dig ind del billeder og skriv om hvad du har gjort for vores jord og for vores miljø, det vil være en spændende proces at følge.

 

4 Comments

 1. Mille

  marts 3, 2018 at 7:05 am

  Det er en inspirerende handling. Du har ret… det starter med os selv. Se det er en god og sej gerning.

  1. Amalienborg12

   marts 3, 2018 at 7:27 am

   Det gør det nemlig. Tror at vi alle sammen kan gøre mere i hverdagen for at mindske det enorme forbrug af plastik vi har. Alt er jo pakket ind i plastisk, og det er altså forfærdeligt. Jeg er begyndt at handle mine frugter og grøntsager hos grønthandleren, og alt hvad jeg ellers køber med plastik omkring bliver kørt på genbrugspladsen, jeg har en spand stående i mit køkken kun til plastik, bruger ikke sugerør, plastiskbestik eller køber vand på plastikflasker. På den måde synes jeg, at jeg bidrager til bare at gøre en lille forskel. Hvis bare alle i hele verden ville gøre det samme så ville verden snart komme til at se en hel del anderledes ud. Vi må bidrage med det vi kan.
   Med venlig hilsen Bettina.

   1. Mille

    marts 3, 2018 at 12:18 pm

    Vi sortere også plastik fra herhjemme, men det er først for nylig det er gået op for mig, at jeg også har en affalds container til metal. Den skal bruges!

    1. Amalienborg12

     marts 3, 2018 at 2:33 pm

     Heldigvis kan man efterhånden sorterer så meget i sit affald, at man kan komme af med det hele. Her i København kører der også en miljøbil rundt og samler det mere farlige affald sammen, såsom malerbøtter, tomme neglelak, hårlak, terpentin osv. Man skal bare afleverer det på et bestemt opsamlingssted og så sørger de for resten. mega smart. Så er der ihvertfald ingen undskyldning for ikke at gøre det.

Leave a Reply