Dyrenes Hemmelige Liv

Billedresultat for peter wohlleben dyrenes hemmelige livBogen er skrevet af den tyske forfatter og skovfoged Peter Wohlleben der leder et miljøvenligt skovbrug i Eifel bjergene i det sydvestlige Tyskland. Der arbejder han b.la. med at få urskoven tilbage. Han er en hyppig gæst i tv, han holder foredrag og seminarer og skriver bøger om skoven og om naturbeskyttelse. Han fik sit store gennembrud som forfatter med Træernes hemmelige liv, der blev en international bestseller.

I Dyrenes hemmelige liv  stiller forfatteren spørgsmålstegn ved om det virkelig kun er os mennesker der besidder hele følelsesregisteret, eller kan dyr også føle sorg, skam, glæde eller smerte som vi kan?

Bogen er delt op i mange små kapitler der alle sammen belyser, sammenligner og redegør for dyrenes følelser, måder de reagerer på, alt efter hvilken situation de befinder sig i, hvilket dyr det omhandler og hvornår på året det er. Bogen har givet mig et indblik i, og en forståelse for dyrenes hemmelig liv på en lærerig, sjov og samtidig alvorlig måde. Forfatteren ligger ikke skjul på hvad han mener om den konventionelle slagterindustri, vores manglende respekt for både dyr og planter, ja hele vores levende omverden

Han fortæller bl.a. om svin og deres liv i skoven, vidste du f.eks. at svin er udpræget renlige dyr. Deres toilet befinder sig aldrig der, hvor de sover. Hvem ligger sig frivilligt til at sove i en seng, hvor der sinker? Det henleder jo tankerne hen imod de enorme svinestalde, hvor dyrene har en lille bitte boks til deres rådighed og ingen muligheder for at besørge andre steder end der. Man får en anelse om, hvor utilpasset dyrene må føle sig.

Med udgangspunkt i de nyeste videnskabelige opdagelser, hans egne oplevelser i skoven og på den gård han bor på, forsøger Peter Wohlleben at give os et indblik i dyrenes fascinerende indre liv, hvilket lykkes rigtig godt. Jeg har følt mig underholdt igennem hele bogen, og kan kun anbefale alle  at læse den.

Leave a Reply