Turen går til Brasilien

At rejse har altid været en del af mit liv og en del af min barndom, min mor tog os altid ud og rejse i sommerferien og oftest blev det til en tur med Spies. Så det var altså ikke fordi vi var globetrottere, men det var en stor ting at komme ud og flyve dengang tilbage sidst 70’erne først i 80’erne, og der var jo ikke dengang, som nu, mange rejseselskaber at vælge imellem, så det har nok ikke været helt billigt, og når jeg tænker på min mor, der var alene med tre børn og boede i hus langt ude på landet, så synes jeg det var en stor gave at give til os, og jeg forstår slet ikke hvordan det kunne lykkes for hende, at spare op til 3 returbilletter, lækkert hotel og alle de is vi kunne spise – mor mente så, at vi kun kunne spise én om dagen…..

Jeg lærte rigtig meget i de sommerferier, for det var bestemt ikke kun badeferie vi var på, mor slæbte os rundt på museer, diverse vulkaner og hvad der nu ellers var af seværdigheder, det var aldrig kedeligt, og mange af de ting jeg så og lærte, har jeg senere kunne bruge, ikke kun i skolen, men også i mit voksne liv.

Jeg rejser d. 31/12 2017 – d. 20/1 2018 og skal bo i en lille fiskerlandsby der hedder Taiba, der ligger i nord Brasilien. Jeg har været der et par gange før, og elsker den lille rolige by, de mennesketomme strande, og de glade imødekommende mennesker der altid prøver at tale med en, selvom de oftest ikke kan et ord engelsk, og jeg ikke kan et ord portugisisk, men med lidt fagter og lidt held går det utrolig nok altid.

Naturen i Taiba er helt uovertruffen, palmer der svajer i vinden, brede sandstrande og brolagte veje – det er ren bounty land, og det bedste af det hele er at jeg ikke skal noget. Jeg vil tage en dag af gangen, jeg vil hygge, slappe af, nyde en caipirinha eller to, bade og selvfølgelig spise en masse af deres lækre frugter og grøntager. Brasilien er en drøm for enhver veganer.

 

Mange rejser til Taiba for at kitesurfe. Vinden og bølgerne skulle efter sigende være helt perfekte til det formål. Det er faktisk ret fantastisk, bare at sidde i skyggen på den lokale palmebar, lytte til Bob Marley, og se ud på alle kitesurferne, det er imponerende hvad de kan lave af forskellige stunts.

Jeg glæder mig rigtig meget til min brasilienstur, og jeg vil løbende skrive lidt om mine oplevelser og hvad der ellers kommer til at ske, så håber du har lyst til at følge med her på bloggen.

Her kan du læse om hvordan jeg rensede noget af stranden i Taiba. Noget der desværre var yderest tiltrængt. 

Leave a Reply