“Hjemmelavet” chokolade med smag

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er ret begejstret for chokolade og især det veganske chokolade fra Hotel Chocolat, i det hele taget har de bare nogle super lækre produkter som jeg, når jeg skal forkæle mig selv med lidt ekstra, ynder at købe – De har den lækreste rosé, en chokoladesmørepålæg der overgår alle andre jeg tidligere har smagt, men de har også pasta, ketchup og alle mulige andre produkter man kun kan elske.

Som veganer kan det være svært at finde et godt stykke chokolade med smag, men det kan man sagtes  eksperimenterer med selv.

Jeg  laver f.eks. chokolade med kaffesmag, hvilket egentlig er lidt mærkeligt, for jeg er bestemt ikke en kaffedrikker, men smagen af et stykke chokolade der smager af kaffe er bare super lækkert synes jeg, og det er simpelthen så enkelt at lave.

Du skal bruge:

  • En plade mørk chokolade evt. fra Hotel Chokolat
  • 1 – 11/2 dl hele kaffebønder

Bland de to ting sammen i et patentglas og lad chokoladen “trække” i mindst 2 dage. 

Chokolade med tørrede frugter:

Jeg har valgt tørret mango, men du kan bruge det du foretrækker, for der findes så mange lækre tørrede frugter. Min erfaring med at bruge tørrede frugter, er at de skal “trække” en lille uges tid før chokoladen tager smag, men så smager det tilgengæld også lækkert. Chokolade med tørret appelsin smager også helt forrygende og er noget jeg også helt klart vil anbefale.

 

Chokolade med æble-kvædete:

Her kan du også bruge den te du foretrækker – jeg har også lavet det med Irmas økologiske mint te, det smagte også helt fantastisk, og skulle ligesom med tørret frugt “trække” i en uges tid.

Mulighederne er uendelige og kun fantasien sætter grænser for hvilke smags smag du kan tilføre din chokolade – så held og lykke med projektet.

Desuden er det også en super god idé at lave til når du skal have gæster

Sådan opbevares chokolade rigtigt: 

  • Chokolade må ikke få for meget lys, og bør derfor opbevares i et mørkt skab. 
  • Chokolade holder længere, hvis du pakker chokoladen ind. 
  • Temperaturen bør være stabil og helst ikke over 15-20 grader. Svinger temperaturen, får du grå eller matte skær på chokoladens overflade. 
  • Luftfugtighed bør ligeledes være stabil – og lav. 
  • Pak chokolade ind i tæt emballage, når du skal opbevare den. Chokolade tager nemlig nemt smag af andre fødevarer. 
  • Undgå så vidt muligt at opbevare chokolade i køleskabet. Luftfugtigheden er høj i en køleskab, og høj luftfugtighed betyder, at sukkeret i chokoladen nemmere udskilles. Udskilt sukker giver chokoladen et hvidligt skær. 
  • Har du opbevaret chokolade i køleskabet, så tag det ud i god tid, inden det skal bruges til bagværk, overtræk eller fyldte chokolader. Hurtig opvarmning er ikke godt for chokoladen. 
  • Link fra Samvirke.
Velbekomme!

Leave a Reply