Hjemmelavet Lækker Pizza

Denne veganske pizza er virkelig lækker og min absolut favorit. Jeg har efterhånden lavet den mange gange, og har gennem tiden“forfinet” opskriften og er nået frem til dette fantastiske resultat som jeg gerne vil dele med jer. 

Pizzaen er sprød i kanten og med den hjemmelavede tomatsovs med smag af ost, veganske pesto og tynde kartoffelskiver med rosmarin kan du ikke få en sundere og mere smagsfuld pizza. 

Denne portion passer til ca. 4  pizzaer bagt på pizzasten.

Til  dejen skal du bruge:

  • 15 g. gær
  • 250 g Tipo 00
  • 250 g. durum mel
  • 10 g. salt
  • 10 g. rørsukker
  • Ca. 3 dl. vand – dejen skal være glat og smidig

Fremgangsmåde dej:

Opløs gær og sukker i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt den rigtig godt sammen. Hvis du har en røremaskine, bør du bruge den, for dejen skal virkelig æltes godt igennem.
Lad derefter dejen hvile tildækket et lunt sted til dobbeltstørrelse. Jeg laver nogengange dejen allerede om morgenen selvom jeg først skal have pizza om aftenen, jeg synes at skorpen bliver mere sprød og at resultatet på en eller anden måde bliver bedre.

Dejen skal ikke æltes efter hævning. Jeg deler dejen i 4 lige store stykker og ruller ud med det samme.

Det gode ved selv at lave pizza er, at man selv bestemmer hvad fyldet skal bestå af. Det kan forberedes imens dejen hæver. Udover tomatsovs og pesto har jeg også valgt at bruge grønne oliven uden sten og soltørrede tomater i olie.

Til tomatsovs skal du bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl gæflager
  • 1/2 terning grøntsagsbouillon havsalt
  • 1 tsk, tørret basilikum 
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde tomatsovs:

Hak løg og hvidløg og steg dem i olivenolie, uden det tager farve. Tilsæt tomater, gærflager og bouillon, og kog sovsen sammen under låg i 15-20 min. smag til med salt og peber.
Imens sovsen småkoger laves pestoen.

Til pesto skal du bruge:

  • 2 potter frisk basilikum
  • 30 g. ristede pinjekerner
  • 2-3 tsk. friskpresset citronsaft
  • 1/4 dl.  god olivenolie
  • 1/4 fed presset hvidløg
  • 70 g silken tofu
  • 2 spsk. gærflager
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde pesto:

Rist pinjekernerne på en varm pande i ganske få minutter, pas på de ikke bliver brændte, det smager nemlig ikke særlig godt.

Blend alle ingredienserne sammen i en blender til en passende konsistens og stil pestoen til side.

Til stegte kartofler med rosmarin skal du bruge:

  • 3 – 4 skrællede eller skrabede kartofler
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • lidt salt og peber
  • olie til stegning.

Fremgangsmåde:

Rengør kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Steg dem i olie med rosmarin i ca. 5 min for middelhøj varme. Smag til med salt og peber og stil kartoflerne til side.

Fremgangsmåde Pizza:

Tænd for ovnen ved 250 grader og hvis du har en pizzasten er det en god idé at varme ovnen op med den i – ovnen skal være meget varm når pizzaen kommes i ovnen. 

Del dejen op i 4 lige store stykker og rul  det ud til den ønskede størrelse – eller så den passer til pizzastenen.

Læg fyldet på dejen. Start med den hjemmelavede tomatsovs, fordel den i et tyndt lag på bunden, læg derefter de tynde kartoffelskiver på og fordel pestoen i små “klatter” afslut med oliven  og soltørret tomat. 

Bag den i ovnen ved 250 grader (varmluft)til den ser gylden og sprød ud.  Inden servering pyntes med friske basilikumsblade.

Velbekomme!

Leave a Reply