Mungbønnesuppe med ovnbagt buttternutsquash

Denne lækre suppe smagte jeg for første gang på Sri Lanka. Jeg blev øjeblikkelig forelsket i den lækre smag af karry, kokosmælk og friskpresset lime.

Jeg har efterfølgende forsøgt at finde frem til den helt rigtige smag, det har ikke været nemt, men endelig synes jeg at jeg har ramt plet, og derfor synes jeg også, at du skal have muligheden for at opleve denne fantastiske suppe. Server brune ris eller et lunt naan brød til, pynt med frisk koriander.

Til 4 pers.

Du skal bruge:

  • Lidt smagsneutral olie til at stege i
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 5 fed fint hakket hvidløg
  • 2 kartoner hakket tomat á 500 g.
  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 2 spsk. tørret koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. gul karrypasta
  • 1 spsk. sød mangochutney
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbouillon 
  • 150 g mungbønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saften fra 1 – 2 limefrugter
  • 400 g. butternutsquash
  • Friskhakket koriander

Fremgangsmåde:

  1. Start med at vaske butternutsquashen, del den i to og fjern kernerne. Derefter skæres den i mundrette bidder der kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend stykkerne i lidt olie og sæt den i ovnen på 200 grader (varmluft) i ca 30 min. De må meget gerne være lidt “sprøde”
  2. Find derefter en mellemstor gryde frem og hæld lidt smagsneutralt olie i.
  3. Tilsæt spidskommen og rør rundt i ca. 1. minut indtil pulveret bliver en anelse mørkere, derefter tilsættes hvidløg, rør rundt i 3 – 4 minutter indtil de er blevet brune, pas på, at det ikke brænder på.
  4. Tilsæt tomaterne og fortsæt med at røre i gryden, tilsæt så revet ingefær, koriander, salt, cayenne, karrypasta og mangochutney
  5. Lad retten småkoge i 5 minutter, rør ind imellem.
  6. Tilsæt vand, mungbønner og grøntsagsbouillon og lad retten småkoge i ca. 30 min. til mungbønnerne er færdigkogt.
  7. Tag butternutsquash stykkerne ud af ovnen og put dem ned i suppen
  8. Sluk for varmen og rør friskpresset lime og evt. friskhakket koriander i retten. Smag til med salt og server den straks.

Retten kan fryses.

Velbekomme!

Leave a Reply