Blommechutney

Jeg er så heldig, at have en sød veninde der forsyner mig med de lækreste ting fra hendes skønne have nede på Møn. Sidst vi var sammen tog hun en pose blommer og en lille spand brombær med til mig. Brombærrene blev spist på min morgenmad, men af blommerne lavede jeg den lækreste blommechutney, og du får opskriften lige her.

Du skal bruge:

  • 450 g modne blommer
  • Et æble, 1. mellemstort rødløg
  • En hånfuld rosiner
  • 50 g sukker
  • 0,5 dl eddike
  • 1/4 tsk. allehånde
  • En knivspids cayennepeber
  • 1/2 tsk. ingefær
  • Lidt salt. 1/4 tsk.
  • Atamonpulver eller 1/2 tsk. flydende atamon.

Fremgangsmetode:

De skyllede blommer halveres og stenene fjernes. Æblet vaskes, skrælles, deles og kernehuset fjernes. Løget pilles of skæres itu. Æble og løg rives enten på råkostjern eller på køkkenmaskine. Blommer, æble-løgmos, rosiner, sukker og eddike blandes og drysses med kryderierne. Det hele bringes langsomt i kog og koges uden låg i ca en time til det er jævnt. Atamon tilsættes. Chutneyen fyldes i det varme aramonskyllede glas, der lukkes.

Jeg spiser denne chutney til ALT hvad jeg spiser, på min hjemmelavet kidneybønnepaté, på min salat, til min aftensmad, ja kun fantasien sætter grænser.

Leave a Reply