Grovboller

Der passer til alle slags måltider.

Disse boller kan både spises til morgenmad, bruges som sandwichbolle til frokost eller som tilbehør til aftensmaden, de egner sig til det hele, og så er de super sunde.

En portion giver  ca. 15 boller

Du skal bruge:

  • 2 spsk. knuste hørfrø
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 dl. vand
  • 50 g gær
  • 4 dl soyamælk
  • 1 knivspids salt
  • 1 revet mellemstor gulerod
  • 1dl fuldkornshvedemel
  • 600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Begynd med at ligge hørfrø, chiafrø, sesamfrø og havregryn i blød i de 2 dl vand, ca. 20 min.

Lun mælken og tilsæt gær og salt, når det er opløst tilsættes frøblandningen, revet gulerod og mel. Ælt det hele godt sammen på et meldrysset bord. Dejen må gerne være lidt klistret. Stilles til hævning i 45 min.

Ælt dejen godt igennem og form 15 lige store boller som stilles til hævning i ca. 30 min.

Bag dem midt i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min.

Velbekomme!

Leave a Reply