Dadelkugler med appelsin

Jeg elsker simpelthen de her dadelkugler, og de passer til enhver lejlighed. Jeg laver dem når jeg skal have gæster eller en tur i biografen, til jul, påske og fødselsdag. De smager af konfekt og af en masse syndige ting man ikke burde spise, men de er både sunde og smager sødt.

Du skal bruge: (30 kugler)

  • 12 store dadler uden sten 
  • 30 g. mandler
  • 3 tsk. kakaopulver
  • 1 tsk. Peanutbutter, crunchy choco (Jeg bruger den fra Urtekram)
  • 1 spsk. kokosolie
  • Friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåde:

  • Smelt eventuelt kokosolien i en gryde, da jeg altid har min kokosolie stående ude er den allerede blød og behøver ikke at blive smeltet.
  • For nemhedens skyld river jeg dadler og mandler på de fine rivejern på min KitchenAid, det sparer tid og samtidig synes jeg det smager godt når massen ikke er alt for ensartet, der må gerne være små stykker af nødder i. Hvis du ikke har en køkkenmaskine, kan du sagtens bruge en blender/stavblender. 
  • Kom dadler, nødder, kakao, peanutbutter og appelsinsaft i en blender eller foodprocessor og blend . Massen må gerne være til den bløde side, så hvis den virker lidt “tør” tilsættes mere appelsinsaft.
  • Tril små kugler på omkring 2 cm i diameter.
  • Rul dem i din favorit topping. Jeg har brugt frysetørret hindbær, lakridspulver og kokosmel.
  • Opbevar dem i køleskabet inden servering, de smager bedst når de er kolde.
  • Kan fryses.

Hvis du ønsker inspiration til andre lækre og nemme snacks har jeg et par forslag her:

Velbekomme!

Leave a Reply