Den bedste hjemmelavede Ketchup

Sund, sukkerfri med friske cherrytomater.

 – Det er opskriften på denne ketchup der er helt naturlig og uden tilsætningsstoffer. 

Jeg har valgt at søde ketchuppen med rosiner og dadler i stedet for at bruge sukker. Jeg anbefaler at du bruger mørke rosiner, de tilfører nemlig ketchuppen en dyb rød farve.

Det skal du bruge:

  • 1 kg. cherrytomater evt. i forskellige farver
  • 1 æble
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl mørke rosiner
  • 4 store dadler uden sten
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 dl lagereddike
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skær æble, løg og hvidløg i grove stykker. Hæld det i en gryde med tomater, krydderier, rosiner, dadler og eddike. Kog det godt sammen til æblerne er møre – ca. 20 min. Blend det hele sammen enten med en stavblender eller hæld det i en blender.

Smag til med salt.

Hvis ketchuppen er blevet lidt for tynd, kan den jævnes med lidt maizena oprørt i vand. Konsistensen skal være lidt som varm frugtgrød.

Hæld ketchuppen på atamon skyllede glas og sæt på køl.

Jeg bruger f.eks. ketchuppen på hjemmelavet hotdogs. Se mere her

Velbekomme!

Leave a Reply