Palmekålchips

Palmekålschips er et rigtig sundt og lækkert alternativ til de traditionelle chips man kan købe i butikkerne, og så smager de rigtig godt.

Når jeg laver dem plejer jeg, at købe et bundt i Brugsen, der er nok til to bageplader.

Du skal bruge:

  • Palmekål
  • Olivenolie
  • Flagsalt
  • Røgsalt , jeg bruger den fra Læsø Sydesalt røget med bøg og lyng
  • Evt. chillipulver, cayennepeber eller hvilken smagsvariant man kan lide

Fremgangsmåde:

Start med at skær “stilken” der går hele vejen op gennem bladet fra, jeg vender bladet på “vrangen”, så der den nemmere at se. Skær derefter bladene i mindre stykker og de skylles og duppes tørre, brug evt. en salatslynge.

Vend palmekålsstykkerne i lidt olie og krydderier og fordel dem på bagepladerne, det anbefales, at de ligger i et lag.

Bag dem i 10-12 min ved 150 grader varmluft. Det er vigtigt, at holde øje med dem, for de kan lynhurtigt blive brændte, og det smager ikke særlig godt.

Hvis du ønsker inspiration til andre lækre og nemme snacks har jeg et par forslag her:

Velbekomme!

Leave a Reply