Fødselsdagsboller

Super lækre og luftige

I går var her fødselsdag. Der blev både serveret kager, boller, kakao med flødeskum og alt hvad der ellers hører med til et traditionelt dansk fødselsdagsbord – og alt var naturligvis vegansk.

Jeg serverede også disse boller der smager rigtig godt og passer til ethvert fødselsdagsbord, uanset alder.

Der bliver ca. 15 stk.

Du skal bruge:

  • 50 g gær
  • 5 dl soyamælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 50 g smør (Jeg bruger den fra Naturlig)
  • 1 tsk. kardemomme
  • 700 g hvedemel
  • Evt. rosiner

Fremgangsmåde:

Lun mælk og smør i en kasserolle, opløs gæren i væsken og tilsæt derefter salt, sukker, kardemomme og evt. rosiner. Rør det godt rundt, tilsæt melet lidt af gangen indtil dejen har en ensartet glat konsistens. Lad den hæve i 1 time.

Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del dejen op i 15 lige store stykker og form dem til boller. Lad dem efterhæve i 30 min.

Pensel med soyamælk. Det er vigtigt, at de pensles inden anden hævning, da de ellers kan falde sammen.

Bages ca. 30 min ved 180 grader i varmluftovn.

Velbekomme!

Leave a Reply