Gulerods-dadel kugler – Et hit til påske

Påsken er lige om hjørnet og jeg må ærlig og tilstå, at det ikke er noget jeg fejre, jeg pynter ikke op og har ikke små gule påskekyllinger stående alle vegne, men derfor synes jeg nu alligevel ikke at man skal stå i vejen for en højtid , derfor har jeg min egen lille tradition om hvert år at lave disse lækre gulerods-dadel kugler trillet i kokosmel og finrevet citron – De er altid en succes.

Du skal bruge:
Der bliver ca. 25 kugler

  • 16 dadler uden sten
  • 85 g havregryn
  • 40 g valnødder
  • 1 dl fintrevet gulerod 
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. kokosolie
  • Kokosmel til at rulle kuglerne i
  • Fintrevet citronskal, jeg køber revet citronskal fra Dr. Oetker

Fremgangsmåde:

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender. massen må gerne være lidt klistret – tril til kugler og vend dem i kokos og derefter i revet citronskal.
  • Stil dem på køl i en times tid, de smager bedst når de er kolde.
  •  Kan holde sig et par dage i en lufttæt boks i køleskabet.
Kan også nydes selvom det ikke er påske….

Hvis du vil have inspiration til andre lækre snacks, kan du se mere her:

Velbekomme – og god påske!

Leave a Reply