Kanelboller med æblefyld

Så blev det søndag, en dag jeg altid har forbundet med hygge, og findes der noget bedre end duften af nybagte kanelboller – udover at spise dem selvfølgelig, måske drikke en god kop te til, og bare nyde dagen med dem man holder allermest af.

-Og så er der bare noget vildt lækkert ved kombinationen af æble og kanel, som jeg har meget svært ved at modstå.

Opskriften giver ca 14 boller

Til æblefyld skal du bruge:

  • 2 æbler
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær dem i mindre stykker, lad skrællen sidde på. Læg dem i en kasserolle og tilsæt sukker og vand. Lad æblerne koge til de er møre ca. 15 min. Imens de koger laves bolledejen.

Til dejen skal du bruge:

  • 25 g gær
  • Ca. 11/2 dl plantemælk – Jeg bruger mandelmælk.
  • 25 g plantesmør
  • 1 skt. salt
  • 2 spsk. brun farin
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 banan

Fremgangsmåde:

Lun plantemælk og smør i en kasserolle, opløs gæren heri, pas på, at væsken ikke er for varm.Tilsæt de øvrige ingredienser. Bananen moses ud med en gaffel inden den tilsættes og ælt den god ind i dejen, og lad den derefter hvile et lunt sted i ca. 30 min.

Når æblefyldet er færdigkogt, smages det til med sukker. Jeg kan godt lide, når det er lidt surt, det passer godt sammen med den lidt søde bolle og glasuren. Så bliver det ikke alt for sødt.

Blend evt. æblerne for at gøre mosen mere jævn.

Ælt dejen godt igennem og del den i 10 lige store stykker der formes til boller, der derefter trykkes flade så der kan komme æblefyld på, jeg plejer at fylde 1 tsk. på hver bolle. Fold dejen omkring fyldet, så det bliver “pakket ind” og form til boller.

Stilles til hævning i ca 45 min.

Bagetid: ca. 15 min. midt i en 180 graders forvarmet ovn.

Når bollerne er kølet af, pyntes de med glasur.

Velbekomme!

Leave a Reply