Kikærtesnacks

Når du skal have gæster, eller bare vil hygge med lidt god samvittighed, så er de her kikærtesnacks et rigtig godt og sundt alternativ til de traditionelle chips.

Det gode er, at du kan krydre dem som du vil, du kan bruge chillipulver, diverse tørrede krydderier som oregano, basilikum eller hvad din ynglingssmag nu er. Jeg bruger altid salt, faktisk tre forskellige slags, for det synes jeg giver den bedste smag.

Du skal bruge:

  • 300 g kogte kikærter
  • 1/2 dl olie, jeg bruger en god olivenolie
  • 1 tsk. flagsalt
  • 1 tsk. alm. køkkensalt
  • 1/2 tsk. røgsalt, jeg bruger den fra Læsø der er røget med bøg og lyng. Den giver en super dejlig røget smag, uden at være dominerende.

Fremgangsmåde:

Kikærterne kommes på en bageplade, husk bagepapir, olie og salt fordeles henover og de kommes i ovnen ved 180 grader (luftovn) i ca 20-25 min.

lad dem afkøle inden de nydes.

Kikærterne kan holde sig et par dage, hvis de kommes i en lufttæt beholder.

Man kan også tage dem med som en eftermiddagssnack på arbejdet, eller ungerne kan få dem med i madpakken.

Få inspiration til andre lækre snacks her:

Velbekomme!

2 Comments

  1. Karina

    marts 3, 2018 at 7:40 am

    Man kan også lave dem på panden og uden at koge dem.
    Bare opløs dit ynglings krydderi i lidt olie på panden og så tilsæt kikærter (som har ligget i vand min. 4 timer) uden vandet
    Smag på dem så de bliver som du bedst kan lide dem. De går fra en nøddeagtig smag over til mere chips agtig.
    De er også gode hvis du laver suppe lige at drysse dem over så der er noget med lidt bid i.

    1. Amalienborg12

      marts 3, 2018 at 7:46 am

      Det lyder da bestemt som noget jeg skal prøve. Kikærter er bare så anvendelige til så mange forskellige madretter.
      Tak for dit input.
      Med venlig hilsen Bettina

Leave a Reply