Knækbrød med solsikkekerner og chiafrø

Hjemmebagt knækbrød smager bare altid bedst, og du kan spise dem til morgenmad, som et mellem måltid eller servere dem med guacamole til velkomstdrinks.

Der bliver 1 bageplade af denne opskrift, og du bestemmer selv i hvor store stykker du skærer dejen i. Jeg får 48 stykker knækbrød ud af denne portion, da jeg bedst kan lide knækbrød i små stykker.

Du skal bruge:

  • 1/2 dl. hørfrø
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. finvalsede havregryn
  • 2 spsk. chiafrø
  • 60 g hvedemel
  • 1/2 dl. vindruekerneolie
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  • Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, læg også et stykke bagepapir oven på dejen, så kan du nemmere rulle dejen ud
  • Sørg for at kanterne bliver lige, brug evt. en lineal til dette
  • Skær med en kniv til ønsket størrelse og fjern derefter bagepapieret
  • Bag i ovnen i 15 – 17 min. til de er gyldne – Hold godt øje med dem
  • Afkøl dem på en rist og de er klar til at blive spist.

Jeg opbevarer dem i en lufttæt beholder, men når jeg tænker over det, så er det underordnet, for jeg når altid at spise dem inden de bliver bløde eller for gamle.

Du kan få opskriften på min guacamole lige her.

Velbekomme!