Picnicbrød med urter, tofu og oliven

Sommeren er virkelig kommet til  Danmark, vi bader og spiser i det fri som aldrig før,  picnickurven står klar i entreen, og badetøjet hænger til tørre på snoren – hold op hvor er det fantastisk.

Jeg kommer her med et bud på et sundt brød fyldt med lækkerier man nemt kan bage og tage med på stranden eller spise på terrassen som tilbehør til en lækker salat og grillede grøntsager.

Du skal bruge:
Til 4 – 6 pers.

  • 20 g. gær
  • 4 dl. vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 100 g. finvalsede havregryn
  • 500 g hvedemel
  • Lidt salt

Fyld:

  • Persille
  • Purløg
  • 20 oliven uden sten (Jeg bruger de grønne)
  • 100 g. smagsneutral tufo 
  • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vandet ien skål og tilsæt olivenolie. Bland havregryn, mel  og salt i og ælt det godt sammen, gerne på en røremaskine til dejen har samlet sig og er blevet elastisk.  
Lad dejen  hæve i 11/2 time under et klæde.

Fremgangsmåde fyld:

Rul dejen tyndt ud til en rektangel med en kagerulle. Smør dejen med olivenolie og fordel de grofthakkede urter, oliven og tufo.


Rul dejen sammen som en roulade og skær dem den i 2 – 3 cm. tykke skiver. Læg dem tilfældigt ved siden af hinanden i en smurt bageform  og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 min.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag brødet i ovnen i 20 – 25 min. Drys evt. med lidt groft salt inden brødet kommer i ovnen, det giver en god smag.

Hvis du hellere vil bruge en anden slags fyld ligger det dig frit for, de fleste ting kan bruges såsom,(syltede) løg, basilikum, oregano,  soltørrede tomater, pesto – du kan også spice brødet op med lidt chili, hvis du kan lide lidt mere krydret mad. Brug fantasien og giv den gas.

Velbekomme!