Pitabrød med havregryn
En portion giver 8 pitabrød.
Du skal bruge:
- 25 g. gær
- 3 dl. vand
- 50 g finhvalset havregryn
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ca. 400 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, havregryn og mel. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.
Ælt derefter dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del dejen til 8 lige store stykker, og tril dem til en rund bolle. Rul bollerne ud med en kagerulle til små pandekager.
Lad dem efterhæve i ca 15 min.
Bages i ovnen i 8-10 min. ved 220 grader.
Den høje ovnvarme gør, at brødene bliver hule, å de kan åbnes og fyldes med det fyld man har lyst til.
Leave a Reply