Pølsebrød til Hotdogs

Her får du en skøn opskrift på hjemmelavede pølsebrød, så du kan lave din egen gourmet-hotdog derhjemme.

Du skal bruge:

Der bliver ca 16 stk.

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g sukker
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 75 g blødt plantesmør
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 150 g quinoamel – man kan også bruge fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør sukker, salt, smør og kardemomme i gærblandingen.
  • Rør havregryn, quinoamel og hvedemel i gærblandingen  og ælt det godt sammen til dejen er blød og smidig.
  • Sæt dejen til hævning i ca. 30 min.
  • Form dejen til hotdogbrød og lad dem hæve i yderligere 30 min.
  • Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. (varmluft) Pas på de ikke bliver bagt for længe, brødene skal være bløde. Det er ikke specielt lækkert at få en hotdog i tørt brød. 
  • Inden servering kan du evt. lune brødene i ovnen.
  • Server med nogle gode soya pølser og din ynglingsfyld til din hotdog. For inspiration – læs mere her.
Velbekomme!

Leave a Reply