Sprøde pommes frites i ovn

Selvom det er nemt  og en hurtig løsning at købe sine pommes frites færdige fra fryseboksen, så er det altså ikke spor besværligt at lave dem selv, og så smager de en hel del bedre, er sundere –  og du ved hvad de “indeholder”. 

Ingredienser til 2 personer

Du skal bruge:

  • 500 g bagekartofler
  • 1/2 dl lagereddike 
  • 1/4 dl Rapsolie 
  • Revet skal af 1/2 usprøjtet citron
  • Salt
  • evt. paprika

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne 
  • Skær dem i stave i den tykkelse du foretrækker
  • Skyl dem derefter i flere hold koldt vand – for at skylle så meget stivelse ud som muligt

  • Kom pommes fritene i en gryde med vand og eddike, vandet skal lige akkurat dække kartoflerne, og kog dem i 5-8 minutter, efter vandet er kommet i kog – det giver dem den lækre, syrlige smag, som pommes frites skal have
  • Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde, men det er ikke absolut nødvendigt
  • Tænd ovnen på 220° C
  • Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande.
  • Hæld olien over dem, og drys med revet citronskal, salt og evt. paprika – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland det hele godt sammen
  • Kom pommes fritene i ovnen, og steg dem til de er gyldne – ca. 25-30 minutter

Server pommes fritterne til en god burger – Hotdogs eller en lækker hjemmelavet ketchup. 

God arbejdslyst og velbekomme!

Leave a Reply