Rabarbersupppe med hindbær og lime

Denne her dessert passer så fint til foråret når rabarberne er i højsæson, den smager forrygende og kan både serveres til gæstemiddag, eller til en varm søndag eftermiddag hvor man har lyst til at hygge lidt ekstra om familien. 

Du skal bruge:
til 4 pers.

  • 600 g rabarber
  • 250 g hindbær
  • 6 dl vand
  • 2 tsk. lime eller cirtronskal
  • 2 spsk. lime eller citronsaft
  • Ca. 200 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse 
  • 3/4 dl vand
  • Kammerjunkere og vaniljeis – Vegansk vaniljeis kan købes i SuperBrugsen

Fremgangsmåde:

  • Skær de rensede rabarber i tynde skiver
  • Kog dem i vand sammen med hindbær, limeskal og vand i 10 min
  • Si suppen og kog den op igen. Smag til med sukker
  • Udrør majsstivelsen i vand og rør det i suppen. Kog suppen igennem uder omrøring i 1 – 2 min.
  • Afkøl suppen kelt i køleskabet, gerne natten over.
  • Server suppen med kammerjunkere og vaniljeis, pynt evt. med lidt revet limeskal, det giver en rigtig dejlig smag til retten.
Velbekomme!

Leave a Reply