Rødkålssalat med appelsin, dadler og valnødder

Denne salat passer rigtig godt til den kolde vinter, ikke kun fordi madvarerne er i sæson men også fordi du får et ordentlig boost af c-vitamin fra appelsinerne,  kostfibre fra dadlerne og  omega -3 fra valnødderne og fra rødkålen får du den ene mundfuld med sundhed efter den anden.

Jeg har læst mig frem til at rødkål bl.a. kan beskytte mod kræft og hjerte-karsygdomme, og desuden kan den nedsætte muskelømhed efter træning, så der er vist ingen undskyldninger for ikke at lave – eller nyde denne super skønne sunde salat.

Du kan spise den til frokost eller aftensmad og du kan spise den til alverdens retter, om det er til rugbrød med kikærtepaté (Få opskriften her) eller til hjemmelavet veganske hotdogs (Få opskriften her) så er det min erfaring, at salaten passer til de fleste retter.

Til 2 personer.
Du skal bruge:

  • 500 g. rødkål
  • 1 appelsin 
  • 40 g hakket valnødder
  • 4 store dadler uden sten

Dressing:

  • 1 spsk. god oliveolie
  • 1 tsk. balsamico
  • 1 tsk. Algarve sirup
  • salt og peber

Bland dressingen godt sammen og stil den tilside.

Fremgangsmåde:

  • Fjern de yderste blade på rødkålen og snit det fint
  • Skræl appelsinen – jeg fjerner altid hinden omkring appelsinbådene da jeg synes det smager meget bedre uden
  • Hak valnødderne 
  • Hvis dadlerne er hårde kan de ligges i blød i lidt friskpresset appelsinsaft inden de skæres i mindre stykker

Bland alle delene sammen og hæld dressingen henover. Lad den hvile i køleskabet en times tid inden servering

Leave a Reply