Skorzonerrod med persille og hakket mandler

Indtil for en uge siden havde jeg ikke hørt om skorzonerrod, bedre kendt som fattigmandsasparges og jeg må sige, at jeg er blevet helt og adels afhængig, og har stort set spist dem hver dag lige siden. 

Min nye ynglingsopskrift har jeg fået af min kollega, og den smager fantastisk, er nem at lave og kan spises som et selvstændigt måltid, eller som tilbehør til en en varm ret – eller hvad man nu bedst kan lide. 

Du skal bruge:

  • En pose skorzonerrødder – De kan købes i Irma
  • En god olie til stegning
  • Lidt citronsaft og revet citron
  • En håndfuld hakket Persille
  • En håndfuld hakket mandler
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Skræl skorzonerrødderne og skær dem i ca. 5 cm. lange stykker
  • Steg dem på panden i olie ved middel varme, tilsæt citronsaft under stegningen
  • Når de har fået stegeskorpe tilsættes de hakkede mandler og hakket persille. Steg videre 1. minut eller to
  • Tag panden af varmen og riv lidt citronskal henover og retten er klar til servering

Velbekomme!

Leave a Reply