Spaghetti bolognese lavet af plantefars

Om du er veganer eller blot ønsker at have et par kødløse dage om ugen så er denne ret et rigtig godt alternativ til den oprindelige “spaghetti  bolognese”, Jeg tror simpelthen ikke at hverken du eller  familien kan smage forskel.

Naturli plantefars kan bl.a. købes i Netto.

Du skal bruge:
Til 3 – 4 personer.

  • Et  mellemstort rødløg
  • To fed hvidløg
  • En mellemstor gulerod
  • Et glas soltørrede tomat i olie
  • Et glas sorte oliven uden sten
  • En dåse flåede tomater
  • En dl. gærflager
  • En tsk. tørret oregano
  • En tsk. tørret basilikum
  • En spsk. balcamico eddike
  • Salt og peber
  • Spaghetti til 3-4 portioner – jeg plejer at bruge fuldkornsspaghetti da jeg synes det mætter bedre og så er det fyldt med kostfibre.

Fremgangsmåde:

Skræl løgene og skær dem i små stykker, steg dem i den gryde på middelvarme i lidt olie til de er klare,  og tilsæt så de finthakkede gulerodstykker, rør rundt i et par minutter.

Tilsæt derefter plantefarsen, jeg plejer at bruge en gaffel for at findele den, rør rundt  i et par minutter og tilsæt så oliven, soltørrede tomater (si olien fra) , balcamico og krydderier, lad retten småkoge i et par minutter inden de flåedetomater og gærflager tilsættes.  Lad retten småkoge imens spaghettien koger.

Smag retten til med salt og peber inden servering.

Du kan også vælge at lave din bolognese som du plejer, i realiteten hander det bare om, at du skifter oksefarsen ud med plantefars- dette kan du gøre med rigtig mange opskrifter, byt kødet ud med alternativer og gør en forskel for dyrene, miljøet – din og familiens sundhed.

Velbekomme!

Leave a Reply