“Tøm køleskabet suppe” med topping

Når man spiser en plantebaseret kost har man altid en masse forskellige grøntsager i køleskabet, men nogengange kan man simpelthen ikke nå at spise dem inden de når at blive kedelige, og da de bestemt ikke skal gå til spilde, kan man i stedet kreerer en lækker suppe af dem.

Denne opskrift tager udgangspunkt i hvad jeg har i køleskabet i dag, men faktisk, så kan du bruge de grøntsager du vil, for det er jo forskelligt hvad man har af “leftovers”. Dog er der en ingrediens jeg altid bruger i min “tøm køleskabet suppe” og det er kokosmælk. Jeg kan godt lide den cremede konsistens den tilfører suppen, og giver du suppen en tsk. rød karrypasta bliver den straks forvandlet til den lækreste thairet.

Til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 bagekartofler
  • 1 sød kartoffel
  • 1 pastinak
  • 1 porre – Gem 50 g til topping
  • 2 små karton kokosmælk
  • 1 karton hakkede tomater
  • 1 grønsagsbouillon
  • 2 tsk. karry
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber til at smage efter med
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Skær alle grøntsagerne i mundrette bidder. Steg løg, hvidløg og chili sammen med karry i en stor gryde, til de får en gylden farve. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad dem stege sammen med løg og chili i ca. 15 min. Tilsæt derefter kokosmælk, hakkede tomater, grønsagsbouillon, karrypasta, citron og krydderier og lad retten småkoge i ca. 20-25 min. Smag til med salt og peber.

Topping:

  • 4 karljohan svampe
  • 50 g porre

Fremgangsmåde:

Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Steg dem på en stegepande i lidt olie. Skær porrestykket i mindre stykker. Når væden er trukket ud af svampene tilsættes porrerne, steg et par minutter til de er klar til servering.

Server evt. suppen med grovboller, (se opskrift her) eller lav en lækker salat til. Kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme!

Leave a Reply