Rod i mit køkken

I aften skal jeg have gæster, så der er fuld gang i madlavningen, og jeg synes du skal have lov til at smugkigge ind i mit køkken. Jeg tog et skridt baglæns og så hvordan jeg har rodet alt til, der er næsten ikke den gryde og skål jeg ikke har brugt. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om jeg mon er den eneste der roder når jeg laver mad? For på trods af, at det ser fuldstændig kaotisk ud, så er der system i rodet, jeg ved hvad jeg laver, og hvad jeg mangler at lave.

Jeg synes, at der er blevet meget nemmere, at lave gæstemad efter jeg er blevet veganer, dog  er der noget mere grøntsagsaffald i køkkenvasken, men da det ryger til bioaffald og ikke i skraldespanden går det ihvertfald ikke til spilde.

Da jeg valgte at leve hundrede procent plantebaseret var det en hel ny verden der åbnede sig for mig, jeg skulle til at lære en ny måde at lave mad på, men nu er jeg af den opfattelse, at alle grønsager passer sammen, alt smager bare så godt. Jeg skal ikke længere sammensætte menuen efter hvilken slags kød jeg skal spise. Nu spiser jeg lækkert sund og dyrefri mad der er fri for sorg, frustration og udnyttelse. Det føles så skønt og befriende, og så er det jo altså ikke kun når jeg har gæster, at jeg spiser plantebaseret, det er hver dag, og til ALLE måltider og det kan kun anbefales, dog med en lille advarsel: Det er stærkt vanedannende.

Leave a Reply