Canapeer til Sct. Hans aften

I aften fejre hele Danmark Sct. Hans aften og det skal jeg selvfølgelig også. Jeg skal mødes med en god veninde på Ofelia Beach hvor der kommer en masse god underholdning. Vi har aftalt at hun sørger for kold rosé så laver jeg lidt canapeer til os. 

Udover at vi skal have blandede nødder og vindruer så har jeg besluttet at vi også skal have lidt andet lækkert. Jeg vil overraske hende med små cherrytomater fyldt med en creme lavet af blandt andet tufo, og vi skal have agurkeskiver smurt med hummus – mums det bliver så lækkert.

Opskrift på agurkeskiver med hummus
Du skal bruge:

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. tahin
  • 0,6 dl olie – Hvis du vil spare på olien, kan du 
  • 0,5 tsk. salt
  • Evt. lidt revet ingefær

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne. Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde, kom derefter kikærter, olie, tahin, citronsaft, hvidløg og salt i en blender. hvis din hummus er for tyk kan du spæde den op med lidt olie/vand. Smag til med lidt salt og citronsaft.

Kom lidt ekstra olie eller vand i  hvis din hummus er for tyk. Smag til med salt og citronsaft.

Til agurkesnacks skal du bruge: 

  • 1 agurk
  • Chreeytomater skåret i både
  • Persille til punt

Fremgangsmåde:

Skær agurken i skiver ca. 0,5 cm tykke og fordel dem på et fad. Smør dem med hummus og pynt med en halv cherrytomat og finthakket persille.

Lad dem stå på køl inden servering.

Opskrift på cherrytomater med tofu
Du skal bruge:

  • 20 cherrytomater
  • 100 g. smagsneutral tofu
  • 2 spsk creme fraise
  • 2 tsk. friskpresset citron
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber til at smage til med
  • Evt. 1 spsk. gærflager hvis du ønsker ostesmag
  • Persille til pynt
  • 20 tandstikker

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne i en blender og smag til med sat og peber. Del cherrytomaterne i to og fjern kernerne. Fyld med en teske tomaterne med fyldet og stik en tandstik gennem tomaten.

Stil på køl inden servering.

Hvis du ikke får brugt alt hummus eller tofu cremen kan du altid bruge det som smørepålæg til frokost imorgen. 

Velbekomme og rigtig dejlig Sct. Hans Aften!

Leave a Reply