Når man kommer til skade

Kender du det – træningen kører på skinner, du får trænet hver dag, du kan se din krop forandre sig, du har det bedre end du har haft det længe – og så sker det – du får en skade og bliver total ukampdygtig.

Det er nøjagtigt det der er sket for mig, træningen kørte helt uden problemer, jeg havde styr på mit program og hvad sker der så? Jeg løfter for tungt så jeg skader min venstre skulder, så nu har jeg ikke kunnet træne ordentligt i de sidste 3 uger. Det er meget lang tid for mig, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst ikke har trænet i 3 uger. Selvfølgelig har jeg holdt mig i gang, men det er ikke det samme når jeg hverken har kunnet bruge romaskine, crosstrainer,  løbebånd eller trænet med håndvægte. Jeg har derimod gået nogle lange ture, lavet de øvelser min fysioterapeut har lært mig, jeg har lavet lidt pilates og prøvet at lave lidt forsigtig aerobic – dog med tanke på at skåne min skulder. Men for pokker da, nogengange føler jeg, at hele min arm er lammet, når jeg skal sove gør det simpelthen så ondt at jeg kan slet ikke ligge på min venstre side

I dag har jeg så for første gang siden jeg kom til skade lavet 20 armbøjninger på knæene og jeg har prøvet at planke, men hold op hvor jeg savner at få pulsen rigtig op at ringe. 

Det går rigtig meget ud over min løbetræning, jeg har meldt mig til Royal run d. 21. maj og nu føler jeg bare at dagende går med at pleje min skulder, men nu har jeg sat mig for, at i morgen – fredag, da skal jeg prøve at løbe igen på løbebånd, jeg starter med 15 min. i moderat tempo og så må jeg stille og roligt arbejde mig op til min tidligere form hvor jeg kunne løbe 10 km. på 50 min. Hvilket er en tid jeg er ret stolt over.

Så blev det fredag dagen hvor jeg skulle prøve at løbe for første gang i 3 uger. Jeg klarede 15 minutter på løbebåndet, og jeg kunne godt mærke de små stød i skulderen, men heldigvis var det ikke voldsomme smerter eller fuldstændig ulideligt – Jeg vil sige at det gik rimeligt, så jeg tror at jeg nu langsomt men sikkert kan begynde at træne mig op til Royal Run – Jubiiii!!!!

Har du også haft – eller har du en skade du har fået igennem eller pga. træning kunne jeg godt tænke mig at høre hvad du har gjort ved det – eller hvad gør du?

Da jeg var en helt ung pige tabte jeg en 5 kg vægt over min fod, siden dengang har neglen på tåen været helt flad og mærkelig. En anden skade jeg har var da jeg til springgymnastik brækkede en tå, den er aldrig blevet god igen og jeg døjer stadig med den, så mange år efter. Nu har jeg så en dårlig skulder, men forhåbentligt bliver den helt god igen – det håber jeg.

Dejlig weekend til dig der læser dette – og god træning derude.

Leave a Reply