Vegansk café i Fortaleza – Brasilien

Min sidste dag i Brasilien brugte jeg i storbyen Fortaleza, en by med cirka 2,5 millioner indbyggere. Jeg tog en overnatning på Magna Praia Hotel  hvor jeg boede på 17. etage med havudsigt – Så kan man vist ikke ønske sig det meget bedre…..

Jeg var så heldige, at blive kørt til Fortaleza fra Taiba af min norske ven Torra som jeg lærte at kende i Taiba (læs mere om min ferie her). Han kendte til den nyåbnede veganske café “Le Gumis.”  

Udover at være en café var den også indrettet som en lille butik, hvor der var mulighed for at købe alle mulige forskellige veganske madvarer, der var mange lækre ting  og jeg blev da også fristet af at købe en masse med hjem, men da rejsen til Danmark ville tage rundt regnet 24 timer valgte jeg  ikke at gøre det.

 

Jeg besluttede at bestille en hamburger med falafel, det var det eneste jeg forstod på menukortet, tror at hamburger er et universal ord, lidt ligesom idiot også er det, men  bageren have desværre ikke leveret brød den dag, så den kunne jeg ikke købe, men sådan er det nogengange i Brasilien, de har ikke tingene hjemme. Jeg valgte derfor at smage på lidt andet, svampe på spyd med en mørk sød sovs, soya stykker på spyd med løg og krydderurter salat, råkost og tomat – alt i alt en lækker smagsoplevelse.

Til dessert købte jeg de absolut lækreste små veganske chokoladekager jeg nogensinde har smagt, man kunne vælge mellem to slags, en med cappuccinosmag og en med orangesmag  og da jeg endnu ikke har lært at drikke kaffe, var min favorit helt klart den med orangesmag. Ejeren fortalte, at det er en Argentinsk kvinde der laver dem, derfor kunne han desværre ikke dele opskriften med mig……

Jeg kom i meget god snak med ejeren. Det er ellers ikke så tit at  Brasilianerne taler engelsk. Det viste sig at han hedder Robinson Garbes og han kone hedder Ana Paula Garbes, de har haft cafeen i et år og har været veganere i 5 måneders tid. De valgte at flytte fra Sao Paulo til Fortaleza for at prøve lykken, nu bor de i et lille hus ud til havet, passer deres lille café, og er meget glade for deres nye liv og gør de ting de altid har drømt om.

Han fortalte, at der er virkelig mange veganere i Brasilien, og at der hele tiden kommer nye til for dyreindustrien er desværre lige så modbydelig der som i resten af verden. Heldigvis kommer det mere og mere ud i medierne enten på facebook, Youtube, eller via de gense medier. Det får folk til at indse hvad det er for en frygtelig industri man støtter når man køber et stykke kød, og det er ikke kun i Brasilien det sker, det sker over hele verden, og det er ret fantastisk at tænke på. 

Ana Paula, mig og Robinson – ejerne af Le gumi Vegano.

Jeg følte mig meget velkommende hos Robinson og Ana Paula, Jeg fik dejlig mad og en god snak om livet som veganer og de drømme og tanker vi har for den  verden vi lever i – en verden  hvor der udvises respekt og empati for alle levende væsner, hvor ingen dyr skal lide og slås ihjel blot for at tilfredsstille menneskenes smagsløg, så selvom jeg bor i Danmark og de bor i Brasilien –  en afstand på ca. 8000 km. kan man sagtens dele de samme drømme. Det synes jeg er en smuk tanke.

Leave a Reply