Vegansk is i Social Foodies

Reklame for Social Foodies

Nogengange kan man få en rigtig positiv oplevelse som man slet ikke er forberedt på. Den anden dag var jeg en tur på Frederiksberg – elsker den bydel og den helt specielle atmosfære og imødekommenhed man finder der  – og det var netop den jeg mødte da jeg ved en tilfældighed gik ind i Social Foodies på Gammel Kongevej 115. Det var faktisk duften fra butikken der fik mig til at gå ind hvilket jeg efter 7 kugler vegansk is og en yderest inspirerende og oplysende samtale med Kasper, der er medejer af Social Foodies bestemt ikke fortrød.

Foto: Anne Beth Witte

Nogengange er det sjovt som man kan komme i snak med folk man slet ikke kender i forvejen, det kan være en enkelt bemærkning, omgivelserne eller som her Fairtrade –  for det viser sig, at Social Foodies er et bæredygtigt firma der tænker på andet end profit, her bliver der også tænkt bag om produktionen og på  de småbønder der dagligt leverer deres varer til de forskellige fødevareproduktioner der hører under Social Foodies.

Så når du enten køber et chokoladebrud, en flødebolle, chokoladeis  eller en kop kaffe fra Social Foodies så skal du vide at chokoladen kommer fra Capetown og fra Afrikas første Bean to bar  fabrik og er baseret på 100 procent socialt iværksætteri der skaber jobs til de underprivilegerede i Cape Towns slumkvarterer.

Mælken kommer fra mejeriet DanMoz  i Chimoio i Mozambique hvor 1200 småbønder dagligt  leverer mælk til mejeriet. 

Kaffen stammer fra en dansk kaffeplantage i Uganda der udelukkende drives på gammeldags manér uden maskiner –  kaffen håndplukkes og tørres i solen for den bedste smag.

Vaniljen kommer fra Uganda hvor leverandørerne har et samarbejde med 2500 lokale småbønder om dyrkning af vanilje. Her sikres det, at produktionen foregår efter økologiske  og bæredygtige landbrugskriterier. 

Navnet – Social Foodies – er et løfte i sig selv, som virksomheden fuldt ud lever op til med sit fokus på at skabe en bedre verden for socialt udsatte gennem projekter i både Afrika og Danmark. og de leverer et bæredygtigt produkt med sans for kvalitet. 

Men for at vende tilbage til de 7 kugler is jeg fik lov til at smage, så må jeg sige, at jeg kom i is-himmelen, hvis der altså findes sådan en. 

Jeg fik en kugle hver af:

  • Jordbærsorbet
  • Hindbærsorbet
  • Citronsorbet
  • Dyrehaven – som er: avocado, spinat, ingefær og æble
  • Chokoladesorbet
  • Hyldeblomstsorbet
  • Appelsinsorbet

    Foto: Anne Beth Witte

De smagte vidunderligt,  konsistensen var cremet, men også let og luftig, fyldig uden at virke kunstig, og farverne på isen var lige til at blive helt glad i låget over, smukke sarte naturlige farver – lige til at sætte tænderne i. Det bedste er, at isen hver morgen bliver friskt produceret til alle butikkerne og  at alle ingredienser bliver nøje valgt ud fra smag, økologi og bæredygtighed. Sorbetisen er både laktosefri og vegansk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal ind i Social Foodies for at få en is, eller måske købe en af de lækre veganske dadelstænger – de er bestemt også et besøg værd.

Så tag familien under armen og lad dem smage en lækker kvalitetsis, der oven i købet kan spises med god samvittighed. 

Velbekomme!
Foto: Anne Beth Witte

Hvis du ikke kender Social Foodies så finder du dem her:

Frederiksberg

Gammel Kongevej 115
1850 Frederiksberg C

Østerbro

Østerbrogade 128
2100 København Ø

Lyngby

Lyngby Hovedgade 19 C
2800 Kgs. Lyngby

Ordrup

Ordrupvej 42
2920 Charlottenlund

Vedbæk

Vedbæk Strandvej 391
2950 Vedbæk

Aarhus C

M. P. Bruuns Gade
8000 Aarhus C

Du kan også følge Social Foodies på Facebook lige her. eller lej en isdisk til din næste fest på hjemmesiden hvor du også kan se priser osv.

2 Comments

  1. Sasha

    maj 17, 2018 at 6:13 am

    Det lyder helt vildt lækkert det hele! Hvad er prisklassen cirka? 😀

    1. Bettina

      maj 20, 2018 at 5:14 am

      Kære Sasha.
      Jeg mener at en kugle is koster 25 kr. Men det er alle pengene værd. En dadelbar mener jeg også koster 25 kr.
      Tak for din kommentar og nyd det skønne sommervejr.
      Med venlig hilsen Bettina.

Leave a Reply