Tøj & Mode

Jeg tror, at de fleste af os godt kan lide at se smarte og pæne ud i tøjet. Det betyder ikke, at man behøver at følge moden slavisk, i dag er det heldigvis tilladt at klæde sig som man vil og gå i det tøj man kan lide.

Man kan fortælle rigtige meget ud fra sin personlige tøjstil, man har måske et budskab man gerne vil dele med andre, eller man vil gerne have, at andre skal se, at man f.eks. er vild med Iron Maiden, at man har råd til at gå i Burberry, eller det kan være, at man gerne vil vise omverden, at man er  veganer og derfor går i en statement t-shirt. Der er mange muligheder og mange måder at gøre det på. Er man hippie, fodboldfan, forretningsmand/kvinde, hipster, fitnessentusiast, veganer eller velhavende, ja så klæder man sig vel i det tøj der passer til ens livsstil, overbevisning eller pengepung.

Inden jeg blev veganer, var det vigtigt for mig, at have dyre håndtasker, for på den måde, at vise omverden, at jeg havde råd til en taske til 10.000 kr. Mine tasker var små statussymboler jeg kunne vise frem. I dag synes jeg det var total overfladisk, det fortæller jo ikke noget om mig som person, og jeg blev hverken mere lykkelig eller mere glad af, at have så dyre tasker. Tværtimod så var det medvirkende til, at jeg bare ville have flere, for jeg skulle jo have, så de passede til dagens outfit, humør eller årstid. I dag har jeg solgt det hele, tasker og punge – alt er væk, og det føles som en befrielse, jeg er hoppet af ræset. Nu har jeg et par vegan tasker købt på e-bay, og den jeg er mest glad for har kostet mig 200 kr.

Med hensyn til tøj, så er jeg også her gået helt over i den anden grøft. Fra at have overflod af tøj lever jeg nu efter principperne i capsule wardrobe.  Læs mere her. Og når jeg skal have nyt, bliver det fra genbrugsbutikker, lige med undtagelse af undertøj, strømper og sko og overtøj. Du undre dig måske over hvorfor jeg ikke køber brugte sko og overtøj, men det er fordi, at der ganske enkelt ikke findes meget vegansk tøj i genbrugsbutikker, og da jeg vil gerne være sikker på, at det jeg går i er vegansk, bliver det købt fra nyt.

Jeg køber ikke genbrugstøj for at spare penge, jeg gør det både for miljøets skyld, men også for min egen, jeg bliver rigtig glad når jeg finder et par fede bukser der ser helt nye ud til 35 kr. Hvorfor skulle jeg så gå i en butik og betale 800 kr. for de samme bukser, det kan jeg ikke se logikken i, og hvis du er klar over hvilken stil du føler dig godt tilpas i, så er det meget nemt, at spotte det du søger mellem alle de andre stykker tøj

Har du ikke allerede har prøvet at handle i en genbrugsbutik, vil jeg anbefale dig at gøre det, jeg kan selvfølgelig ikke love at du finder noget, jeg har tit gået forgæves, men så prøver man bare en anden dag.

Hvis du vil læse mere om hvor meget tøjproduktion egentlig forurener kan du læse mere her.

Held og lykke med det!

Du kan læse mere om mine sidste nye indkøb her:

Leave a Reply